chiptuning videó

Online marketing és chiptuning videók

Online marketing és chiptuning videók

Motorolajjal kapcsolatos fontos információk

2018. július 17. - Chiptuning Blogok

Motorolaj

 

Az autó tulajdonosok körében sajnos súlyos probléma, hogy sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a motorolajnak, mint kellene, tekintve ezt a motorolaj frissességére, vagy éppen a motorolaj cseréjének a gyakoriságára egyaránt, mely nem is gondolnánk, hogy milyen problémákat képes okozni gépjárművünk rendszerében. Nem elég a gépjármű műszaki vizsgáját megelőzően hip-hop lecserélni az olajat, ezzel is menteni a menthetőt, sajnos akkor már rég rossz, ha ezer éves állott olajjal hajtottuk autónkat. Az alábbiakban néhány hasznos tippel szolgálunk azzal kapcsolatosan, hogy miként hozhatjuk ki a legtöbbet a motorolaj és a gépjármű nászából.


A vásárlási szokásokat megfigyelve érdekes eredményekre lelhetünk, miszerint egyenesen megmutatkozik, hogy manapság már egyre tudatosabbak a vásárlók motorolaj vásárlását tekintve. No de mégis mit értünk ez alatt? Elsősorban azt, hogy a gépjármű tulajdonosok számára egyre inkább fontos az olaj minősége, nem mindegy, hogy mit töltenek az autóba. Mindezek alapján megállapítható, hogy egyre tudatosabb fogyasztói magatartás van kialakulóban, és ennek eredményeként az autók hosszabb távon használhatóak, jelentősen megnövekszik élettartamunk is, ez által értékmegtartó hatást is elérhetünk gépjárművünknél.


Mindezek tükrében el is jutottunk az első jó tanácshoz, mely fontosabb, mint azt hinnénk!


1. A minőség igen is számít!


Annak oka van, hogy a minőségi motorolajok egyre jobban felértékelődnek, bár nehéz pontos adattal szolgálni annak tekintetében, hogy mik ezek a meghatározó tényezők, de egy biztos, hogy e tekintetben pozitív változás tekinthető meg! Ami fontos, hogy ezt a pozitív irányváltást továbbra is megtartani képesek legyünk! Autószerelők sok esetben nyilatkoznak úgy, hogy a gépjármű szíve a motor, a motort pedig az olaj hajtja, kvázi a motor ebben az esetben a vér, mely lüktet az erekben. Tehát érdemes megfontolni a szakemberek jó tanácsát, melyet évtizedes tapasztalatok támasztanak alá, hogy nagyon fontos a minőség a motorolaj megválasztásánál. Mivel a választék nagyon széles, érdemes saját magunknak is kitapasztalnunk, hogy mely termék számunkra a legmegfelelőbb.


2.

 

Az apró részletek is nagyon fontosak, tehát figyeljünk rá


Mint ahogy már az első pontban is említettem, talán az egyik és legfontosabb az az olaj minősége, de ehhez még sok apró tényező is hozzájárul. A fontosság mondhatni a részletekben rejlik! Éppen ezért nem árt, ha beszerzünk egy leeresztő csavart, vagy éppen itt említeném meg a tömítést is, mint fontos kiegészítőt. És ha már az első pontban beszéltünk a minőség fontosságáról, nos ez esetben sincs ez másként! Minden esetben válasszunk minőségi kiegészítőket, kellékeket, mert hosszútávon biztosan jobban járunk!


3.

Mindig figyelmesen kövessük a naptárt


Mint már említettük az egyik legfontosabb tényező a motorolaj minősége, de ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy megnöveljük a motor élettartamát. Nagyon fontos az élettartam miatt, hogy mindig a megfelelő időpontban történjék a motorolaj cseréje, melynek megtörténtjét érdemes feljegyeznünk a naptárunkba, tervezőnkbe, minek segítségével, könnyedén tervezhetjük a következő olajcsere időpontját. Van egy ki nem mondott szabály mi szerint legalább 20 000 kilométer megtétele után kötelező az olajcsere, vagy ha egy éven belül nem járjuk le az előírt kilométer, akkor is szükséges az olajcsere megejtése! Az időben elvégzett olajcsere nagymértékben javítja a motorunk minőségét! Tehát érdemes figyelemmel kísérni az időpontokat!


4.

Fontos a tartalék


Mindig szükséges, hogy legyen pluszban egy flakon motorolajunk kéznél. És itt jegyezném, meg, hogy nem célszerű az olaj fajtákat keverni, tehát mindig ugyan azt a márkát és típust töltsük után.

A fentiekhez még annyit tennék hozzá, hogy minden esetben nagyon fontos a szakember általi kontrol. Tehát lehetőség szerint azért kéthavonta ellenőrizzük, vagy ellenőriztessük gépjárművünk motorolaj szintjét. Fontos, hogy gépjárművünk minden apró részletére kellő figyelmet fordítsunk, mert ezzel komoly bajokat előzhetünk meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingchiptuning.blog.hu/api/trackback/id/tr2714119341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása