chiptuning videó

Online marketing és chiptuning videók

Online marketing és chiptuning videók

Milyen módon lehet elérni a teljesítménypluszt chiptuning során?

2018. augusztus 09. - Chiptuning Blogok

 

Milyen módon lehet elérni a teljesítménypluszt chiptuning során?

Az autóiparban a sorozatgyártás, és a költséghatékonyság miatt a gyártók nem törekednek arra, hogy teljesen kihegyezzék az autók motorjait. Néha az is előfordul, hogy nagyon eltérő gyártmányú motorokat ugyanaz a motorvezérlő program kezel. Ezzel sajnos nem is lehet elérni a lehető legjobb hatásfokot hozzuk ki paripánkból.

Van egy megoldás azonban, hogy átprogramozhassuk a motorvezérlő egységet, elég pusztán az OBD-csatlakozóra csatlakozni. Ezzel 2000 augusztusa óta minden autó egyformán rendelkezik, hála az egységesítési törekvéseknek, és áttölteni az új motorvezérlő programot.

Chiptuning

 

Alapszabály, hogy nem csak 1-1 jelet állítanak át a tuning során, hanem minden, az ECU-ból kimenő jelen változtatnak a kívánt hatás elérésével összhangban, különben elmaradna a várt teljesítménynövekedés, vagy rosszabb esetben károsodhat az autó. Ezért is nagyon fontos, hogy chiptuningra csak megbízható, több év tapasztalattal bíró, jó referenciákkal referenciával rendelkező szakemberhez vigyük az autónkat.

Azt is ki lehet jelenteni, hogy nem érdemes az áron spórolni. Mert hát gondoljunk bele: lehet, hogy találunk olyat, aki a piaci árnál jóval olcsóbban vállalja, aztán miután megbuherálta az autónkat, ha nem hozzáértő, ingadozhat az alapjárat, füstölhet, esetleg a diagnosztikai műszerek nem lesznek képesek kommunikálni az ECU-val. Vagy egész egyszerűen nem indul el az autónk. A hiba kijavítása, az esetleges károsodások helyrehozása sokkal többe kerülhet, mint az, amennyit spóroltunk a no-name mesterrel. Akinek neve van a szakmában, garanciát is vállal a munkájára, és amellett, hogy biztonságban tudhatjuk az autónkat, ha mégis utólagos finomhangolásra lenne szükség, általában ingyen elvégzik, hisz csak jó munka kerülhet ki a kezeik közül.

A motoroptimalizálás előtt minden esetben egyeztet a szakember az ügyféllel, hogy milyen a motor állapota, hány km-t futott, és lehetőség szerint az igényeinek megfelelően programozza át az ECU-t. És hogy mi az eredmény? A helyesen megválasztott új beállításokkal erősebb lesz a motor, csökken a fogyasztás (hisz nagyobb a fajlagos teljesítmény, a LE/súly arány), jobb lesz a gyorsulás, és csökkenhet a turbólyuk, javulhat a gázpedál reakció. Ez nemcsak élvezhetőbbé teszi a vezetést, de sokkal biztonságosabbá is, hiszen előzésnél nagyobb erőtartalék áll a rendelkezésünkre, hamarabb befejezzük az előzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingchiptuning.blog.hu/api/trackback/id/tr7414171265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása